Home » Vrouw in balans

Vrouw in balans

Veel vrouwen hebben tegenwoordig een eigen bedrijf. Naast onze carrière, willen we onze partner aandacht geven, een leuke moeder zijn, sporten en er een boeiend sociaal leven op na houden. We moeten meerdere ballen in de  lucht houden. Het is dus niet vreemd dat we tegen onze eigen grenzen aanlopen. We stellen hoge eisen aan onszelf. Dit zorgt ervoor dat we te weinig tijd hebben voor alles wat we willen doen. Echter, onze tijd blijft hetzelfde, hoe we deze inzetten is belangrijker. Om meer tijd te ‘creëren’, gaan we niet meer sporten en ontspannen te weinig. Hierdoor beland je in een vicieuze cirkel waardoor je geen energie meer hebt en je motivatie en veerkracht op raakt. Je voelt je leeg en hebt in je vrije tijd geen puf meer. Vaak komen hier lichamelijke en mentale klachten uit voort, waardoor je vitaliteit achteruit gaan. Vermoeidheid en burn-out zijn de meest voorkomende klachten. Hoe gaan we om met enerzijds de druk om te presteren en anderzijds de juiste balans te vinden tussen werk en privé.

balanscirkelDEF

Hoe zit het met jouw werk-privébalans?

Vaak doen we alles op de automatische piloot en hebben we niet eens door dat de balans zoek is. Gun jezelf een paar minuten de tijd om stil te staan bij jouw werk-privé balans. Hoe sta je ervoor? En wat zou je er eventueel aan kunnen verbeteren? Inzicht en bewustwording is hierbij belangrijk.

Wil jij weten hoe jij je balans weer kunt vinden, vul dan nu onderstaande vragen of het contactformulier in en ik neem contact met je op.


Jouw verlangen naar meer vitaliteit voor meer balans tussen werk en privé is gestart. Het invullen van onderstaande vragenlijst geeft je inzicht in je uitdaging, wat je wil bereiken en dat het nog niet lukt omdat?

Naam:

Bedrijf:

Email:

Telefoon:

Vragenlijst

1) Wat is je grootste uitdaging om in balans te blijven?

2) Wat wil je bereiken?

3) Wat denk je wat jou helpt?

4) Wat heb je al gedaan?

5) Wat heeft je tot nu toe belemmerd?

Aansluitend op deze vragen volgt nog een kort telefoongesprek. In dit gesprek gaan we dieper in op je antwoorden. Je krijgt dan duidelijk of wij samen je verder kunnen helpen.

Energie = je energiek voelen + gemotiveerd om doelen te stellen + veerkrachtig om je uitdagingen te realiseren + dingen doen waar je blij van wordt.

Doorbreken van de vicieuze cirkel

In mijn 15 jaar ondernemerschap heb ik veel trainingen, coaching en therapeutische behandelingen aan vrouwen gegeven. In al die jaren is het mij opgevallen dat vrouwen, als ondernemer het moeilijk vinden om focus te houden en energie en tijd goed te verdelen. Zelf ben ik hier ook tegen aangelopen. Je herkent het waarschijnlijk wel; tussen je werk even snel de was ophangen, kinderen van school halen, eten alvast klaarzetten enzovoort. En op netwerkbijeenkomsten is er vaak een soort van spanning want om een bepaalde tijd moet je als ondernemende vrouw naar huis.

Ik vroeg mezelf vaak af wat is dat toch? Wat maakt het dat vrouwen zo veel willen regelen, zo veel van zichzelf eisen, maar niet goed voor zichzelf op kunnen komen. Nu ik een stap heb gezet om nog meer vitaliteit te bevorderen, wil ik heel specifiek vrouwelijke ondernemers de mogelijkheid bieden om vitaal te kunnen werken en leven, in balans!

Waarom ik specifiek vrouwelijke ondernemers wil helpen om vitaal hun bedrijf te kunnen uitoefenen, is dat ik vaak vrouwen onvoldoende er uit zie halen terwijl ik wel veel veerkracht en creativiteit zie. Bovenstaande afbeelding laat zien hoe vrouwen in een vicieuze cirkel terecht komen en vaak niet weten hoe ze deze kunnen doorbreken. Het doorbreken kan onder andere met fysische vasculaire therapie. Daarnaast bied ik persoonlijke coaching aan waardoor energie, motivatie en veerkracht toenemen.